Welkom

Al mijn hele leven ben ik gek van kerst. Vooral de tijd dat je er naar toe leeft. Als de boom wordt binnen gebracht begint de pret. De lichtjes in de boom hangen, de slingers en dan de ballen. Ook nu ben ik nog gek van kerst, misschien nog wel meer als vroeger. Deze blog gaat over alles wat met kerst te maken heeft. Recepten, versiering, leuke ideeen, mooie huizen, enz. Ik hoop dat jullie ervan zullen genieten, en misschien tot ziens.

maandag 5 november 2012

Je eigen kerstsok ontwerpen

Ik wilde graag mijn eigen kerstsok naaien. Eén die bij mijn interieur past.
En al zeg ik het zelf, 'ze zijn prachtig geworden!'

In de winkel heb ik een kerstsok gekocht om een patroon van te tekenen. Aangezien ik hem niet nodig heb heb ik het kaartje eraan laten hangen zodat ik hem nog kan ruilen voor iets leukers.

 Van gordijnstof die ik nog over had heb ik 8 sokken geknipt, dit omdat ik de stof te doorzichtig vind. Als de stof niet doorschijnt heb je genoeg aan 2 sokken om 1 kerstsok te maken. Ik wil zelf 2 sokken maken voor op elke hoek van de haard. Ook heb ik vier stroken geknipt van witte stof voor een omslag aan de sok. Je knipt hem zo breed als de sok.

Je naait de sokken aan elkaar en de witte rand aan de sok. Niet de zijkant van de witte strook dichtnaaien want dan zit de stiknaad aan de zichtbare kant. Daarna de sok binnenste buiten keren en de zijkant van de witte rand dichtnaaien. Ook een zoom naaien in het witte deel.Naai er mooi kant op om hem te versieren.En dit zijn ze geworden. Zijn ze niet mooi?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten