Welkom

Al mijn hele leven ben ik gek van kerst. Vooral de tijd dat je er naar toe leeft. Als de boom wordt binnen gebracht begint de pret. De lichtjes in de boom hangen, de slingers en dan de ballen. Ook nu ben ik nog gek van kerst, misschien nog wel meer als vroeger. Deze blog gaat over alles wat met kerst te maken heeft. Recepten, versiering, leuke ideeen, mooie huizen, enz. Ik hoop dat jullie ervan zullen genieten, en misschien tot ziens.

maandag 29 oktober 2012

Kerst vorig jaar

Jaren lang heb ik een traditionele kerstboom gehad. Geen echte boom hoor, nee dat is wel heel erg lang geleden. Ik weet nog hoe dat ging. Met de zaag een een stuk van de stam afzagen, wat een gehannes. Dan of in een emmer of in zo'n standaard met een geul erin voor het water. Om hem af te dekken deed ik er rood crêpe papier omheen. Dat heb ik geweten, heel mijn grijze vloerbedekking zat onder de rode verf toen ik hem water ging geven. Daar was ik snel klaar mee. Een kunstboom was toch makkelijker. Nee, ik bedoel met traditioneel de kleuren. Alles was rood met groen. Zo gezellig. Later zal ik hier nog wel eens wat oude foto's van plaatsen. De laatste twee jaren had ik mijn boom in het roze met wit gedecoreerd. Prachtig, of hij zo uit het tuincentrum kwam. De grote bloemen in de boom had ik allemaal gekocht bij de Wibra. Volgens mij heb ik de hele collectie opgekocht. Voor weinig geld heb ik een hele partij kerstballen gekocht en er een stof om heen gedaan met een lintje. Een hele gemakkelijke manier om kerstballen te pimpen. Dit heb ik ook met een aantal wc papier rollen gedaan. Zo lijken het net snoepjes.
De hoekkast is versierd met twee guirlandes. Normaal hangt er ook nog een kerstsok aan.

Om de spiegel hangt ook een guirlande.


Voor het keukenraam hangt een guirlande en een Merry Christmas bord wat knippert.
In de vensterbank staan een trein en twee notenkrakers.

Jaren geleden was ons huis van top tot teen kerst. De buitenkant was bekleed, de achterkant was verlicht en de binnenkant stond ook vol. Op ieder plekje stond wel een bewegende Kerstman. We zijn bij Piets kerstversiering geweest en zaten bij de laatste drie finalisten. We hebben in de VPRO gids gestaan met een interview en stonden hier in de plaatselijke kranten. Nu zijn we even helemaal klaar met al het versieren. We waren hier drie dagen mee bezig. Misschien dat we volgend jaar weer uitpakken als onze kleinzoon twee jaar is. Nu houden we het nog even rustig. Ik zal later op deze blog nog wel laten zien hoe gek we deden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten