Welkom

Al mijn hele leven ben ik gek van kerst. Vooral de tijd dat je er naar toe leeft. Als de boom wordt binnen gebracht begint de pret. De lichtjes in de boom hangen, de slingers en dan de ballen. Ook nu ben ik nog gek van kerst, misschien nog wel meer als vroeger. Deze blog gaat over alles wat met kerst te maken heeft. Recepten, versiering, leuke ideeen, mooie huizen, enz. Ik hoop dat jullie ervan zullen genieten, en misschien tot ziens.

woensdag 31 oktober 2012

Heerlijk, kerst komt er alweer aan


Op 5 oktober liep ik al met mijn kleinzoon in Intratuin. Zouden de kerstspullen er al staan? Wat een teleurstelling, er stond nog niets. Alleen een paar bomen. Maar nu staan de tuincentra al weer vol en heb ik er al drie bezocht.
De bewegende kerstfiguren doen het altijd goed bij kleine kinderen maar ook de grote mensen vinden het prachtig. Ik dus ook!

De kleine hoekjes worden steeds knusser en brengen je weer op nieuwe ideeën.

Alles rustig bekijken want misschien sla je per ongeluk iets over. Gelukkig heeft manlief erg veel geduld en vindt hij het net zo leuk als ik.


                                           Hier zou ik wel een nachtje in willen slapen.

Met tassen vol ben ik weer naar huis gegaan. Ik heb leuke ideeën opgedaan en weet hoe mijn boom er dit jaar uit moet gaan zien.....
Wit met bruin en wat natuurlijke dingen zoals hout, bont en dennenappels.

Een leuke tip! Bezoek eens tuincentrum de Driesprong
in Zoetermeer, dit is zeker een bezoekje waard rond kerst.

maandag 29 oktober 2012

Kerst vorig jaar

Jaren lang heb ik een traditionele kerstboom gehad. Geen echte boom hoor, nee dat is wel heel erg lang geleden. Ik weet nog hoe dat ging. Met de zaag een een stuk van de stam afzagen, wat een gehannes. Dan of in een emmer of in zo'n standaard met een geul erin voor het water. Om hem af te dekken deed ik er rood crêpe papier omheen. Dat heb ik geweten, heel mijn grijze vloerbedekking zat onder de rode verf toen ik hem water ging geven. Daar was ik snel klaar mee. Een kunstboom was toch makkelijker. Nee, ik bedoel met traditioneel de kleuren. Alles was rood met groen. Zo gezellig. Later zal ik hier nog wel eens wat oude foto's van plaatsen. De laatste twee jaren had ik mijn boom in het roze met wit gedecoreerd. Prachtig, of hij zo uit het tuincentrum kwam. De grote bloemen in de boom had ik allemaal gekocht bij de Wibra. Volgens mij heb ik de hele collectie opgekocht. Voor weinig geld heb ik een hele partij kerstballen gekocht en er een stof om heen gedaan met een lintje. Een hele gemakkelijke manier om kerstballen te pimpen. Dit heb ik ook met een aantal wc papier rollen gedaan. Zo lijken het net snoepjes.
De hoekkast is versierd met twee guirlandes. Normaal hangt er ook nog een kerstsok aan.

Om de spiegel hangt ook een guirlande.


Voor het keukenraam hangt een guirlande en een Merry Christmas bord wat knippert.
In de vensterbank staan een trein en twee notenkrakers.

Jaren geleden was ons huis van top tot teen kerst. De buitenkant was bekleed, de achterkant was verlicht en de binnenkant stond ook vol. Op ieder plekje stond wel een bewegende Kerstman. We zijn bij Piets kerstversiering geweest en zaten bij de laatste drie finalisten. We hebben in de VPRO gids gestaan met een interview en stonden hier in de plaatselijke kranten. Nu zijn we even helemaal klaar met al het versieren. We waren hier drie dagen mee bezig. Misschien dat we volgend jaar weer uitpakken als onze kleinzoon twee jaar is. Nu houden we het nog even rustig. Ik zal later op deze blog nog wel laten zien hoe gek we deden.

vrijdag 5 oktober 2012

A Christmas Home

Zo de blog is klaar, de achtergrond staat er op. De banner is klaar. Nu richting kerst! Het zou kunnen dat ik plaatjes/foto's heb gebruikt van mensen die hier niet van gediend zijn. De meeste plaatjes heb ik van Pinterest gehaald. Ik heb geen idee meer van wie ze zijn. Als je een foto van jezelf ziet staan en dit heel vervelend vindt moeten jullie het maar laten weten. Dan pas ik hem aan of als je dat wilt zal ik je naam met link vermelden. Zo het eerste bericht is geplaatst. Heel veel plezier.
groetjes Judith