Welkom

Al mijn hele leven ben ik gek van kerst. Vooral de tijd dat je er naar toe leeft. Als de boom wordt binnen gebracht begint de pret. De lichtjes in de boom hangen, de slingers en dan de ballen. Ook nu ben ik nog gek van kerst, misschien nog wel meer als vroeger. Deze blog gaat over alles wat met kerst te maken heeft. Recepten, versiering, leuke ideeen, mooie huizen, enz. Ik hoop dat jullie ervan zullen genieten, en misschien tot ziens.

donderdag 29 november 2012

Hoe het begon / How it started

 In 2002 begonnen we met de buitenkant te versieren. Een lichtslang om het keukenraam en een gele om de voordeur. Op de gevel een rendier met een arreslee die Robert zelf gemaakt had. Op het bankje een lichtgevende sneeuwpop en een kerstman. Aan de balken een regenval van lichtjes.
Het raam was verlicht met gekleurde lampjes en beplakt met tape. Voor het raam slaapt een kerstman in een bedje achter de door mij zelf genaaide kerstgordijnen. Hier begon de gekte. Op mijn volgende blog
 zal ik de binnenkant laten zien, nu tien jaar geleden.


Bijschrift toevoegen


vrijdag 23 november 2012

Kerstboom met bellentjes



 Bij de Blokker had ik een standaard gezien voor in het raamkozijn. Ik vond hem erg leuk maar de prijs vond ik wat minder. Hij kostte bijna dertig euro. Dus bij xenos heb ik deze kerstboom gekocht. Er hingen rode bellentjes in met rode strikken. Dat vond ik wat minder. Bij Blokker kocht ik een ster met witte bellentjes eraan, en twee engeltjes en een kleine ster. Deze heb ik met een leuk lint vastgemaakt en tada... Ik kan niet wachten tot ik mijn huis voor kertst ga versieren. Nog eventjes.


donderdag 22 november 2012

maandag 12 november 2012

Kerst cadeauzak

Ik heb de smaak te pakken! De kerstsokken waren prachtig geworden, en aangezien ik nog genoeg stof overhad dacht ik; 'Ik maak er nog een kerst cadeauzak bij'. Ik heb twee grote lappen geknipt die mij groot genoeg voor een zak leken. Twee witte stroken voor de rand die net zo breed als de zak zijn.

Aangezien het mooie kant op was heb ik twee stukken vitrage gebruikt die ik ooit bij Ikea heb gekocht. Ik bewaar altijd alles wat ik over heb en zo zie je maar dat het maar weer goed is dat ik dit soort dingen nooit weg gooi. Ik heb hier twee stroken van geknipt die net zo breed als de stof van de zak is.

Alles aan elkaar gezet en een lint er om heen om hem dicht te knopen.

Ik heb twee bordjes gekocht met Merry Christmas erop voor in de boom. Deze maken de zak net iets leuker. Op de witte stof heb ik een sierrandje gestikt wat ik nog had liggen maar nooit geen nut had. Eindelijk wordt het dan toch eens gebruikt.

En het set is klaar. Twee sokken voor aan de haard en een mooie kerst cadeauzak om er voor te zetten. Ik ben weer een tevreden mens.
Kijken jullie ook eens op mijn kerstblog

donderdag 8 november 2012

Mijn kerstaankopen

Zoals ik al eerder vertelde wil ik mijn kerstboom nu wat natuurlijker. Hout, bruin en wit met een beetje zilver. De witte engeltjes hierboven (links) zijn van steen en heb ik voor een euro per stuk bij de Wibra gekocht.

 Het houten hart met Merry Christmas heb ik gekocht om aan mijn eettafel stoelen te hangen. Ik heb zes stoelen en aan de vier buitenste stoelen komt het hart te hangen en aan de middelste stoelen komen twee sterren te hangen.  Verder heb ik kanten strikken (van plastic), houten schaatsen en gebreide harten en sterren. De kerstspullen zijn dit jaar nog leuker geworden vind ik.

De witte kerstballen zijn van matglas met een stukje stof erop geplakt.

 Vleugeltjes die vast een mooi plekje krijgen. En paddenstoelen, deze horen echt bij kerst vind ik.

Schaatsjes met bond (nep mag ik hopen) en een lange slinger met sterren. Eigenlijk zijn ze om ergens aan te hangen maar ik ga ze in de boom draperen.

Hier nog een totaal overzicht van mijn aankopen dit jaar. Best veel eigenlijk. En ik ontdekte boven in mijn kast nog meer aankopen die ik alweer vergeten was. Die laat ik later nog wel zien. Ik heb nog wat houten ornamenten gekocht met zinken beslag.



 Een mooie zilverkleurige kerstkrans voor aan de buitendeur. Het voordeel is dat ze tegenwoordig een hoop spullen van kunststof maken dus mocht hij van mijn deur afwaaien, dan is hij niet meteen kapot.
De bronskleurige kerstpegels (rechts) zijn wel van glas en heb ik voor iets meer dan een euro per stuk bij de Action gekocht. Ze zijn groot en echt prachtig.

Bij een leuke winkel van Riverdale zag ik deze houten takken voor het raam hangen met allerlei leuke accessoires eraan, zoals hartjes, engeltjes, enz. Verder was het raam versierd met allemaal touwtjes met sneeuwballen eraan. Ik vond dit zo schattig gedaan dat ik het dit jaar ook zo ga doen. Alleen doe ik nog wat kerstlichtjes om de tak heen voor een nog knusser uitstraling.